Digitálním vzdělávání pedagogů

Vydáno: 2 minuty čtení

Právě probíhají obhajoby prací již třetího běhu akreditovaného kurzu ICT koordinátor. Tento program připravuje učitele na roli metodika digitálních technologií s důrazem na kybernetickou bezpečnost a vedení lidí. Nezapomíná ani na roli umělé inteligence ve školách. 

Celý obsah 250 hodinového kurzu vznikl na Vysočině a je organizován z Třebíče akreditovanou vzdělávací institucí u MŠMT k poskytování DVPP. Je významným přínosem dalšímu vzdělávání učitelů s celostátním přesahem. 

Chcete inspiraci a rady pro rozvoj digitálních technologí na vaší škole? Potřebujete materiál pro školení v rámci DVPP?
Navštivte knihovnu závěrečných prací Studia pro koordinátory ICT.

Další Specializační studium pro koordinátory ICT začíná 22. října 2024. Přihlášky: https://www.infracz.cz/specializacni-studium-pro-koordinatory-ict
(Studium bude rozloženo do 14-16 měsíců, během kterých budou z výuky vynechány 2 měsíce letních prázdnin.)

Dle pravidel OP JAK lze čerpat finanční prostředky ze šablon pouze na prezenční a distanční formu synchronního vzdělávání. Toto studium obsahuje 167 hodin synchronní formy vzdělávání a můžete na něj tak čerpat 20 šablon. Finanční prostředky získané ze šablon i přesto kompletně pokrývají výši ceny studia.

Jedním z nástrojů šíření odborných informací od učitelů k učitelům jsou i anotace závěrečných prací, které jsou podle mezinárodní licence k dispozici i jednotlivým školám. Na vyžádání pak mohou tyto práce sloužit na školách jako inspirace a rada pro rozvoj digitálních technologií ve školách včetně politik, jak pracovat s těmito zařízeními bez jakýchkoli zákazů.

Zdroj: www.infracz.cz