Chlazená kuřata
V laboratořích Státního veterinárního ústavu v Praze bylo pro pořad A DOST! na Stream.cz otestováno 9 druhů u nás prodávaných chlazených zadních kuřecích čtvrtek, původem z České republiky a Polska. Zjišťovalo se, kolik obsahují vody, hormonů a syntetických barviv, která jsou přidávaná kuřatům do krmiva, a zda se v některých čtvrtkách nevyskytují také bakterie salmonely.
V jednom vzorku byla přítomnost této bakterie zjištěna. Pozitivní je však to, že v žádném ze vzorků se nenašla antibiotika ani hormony.
Nedoporučujeme
Řezníkova čerstvá porce (kuřecí zadní čtvrtky)
Výrobce: Drůbežářský závod Klatovy, a.s.
Zakoupeno: Lidl
Cena/balení:
49,90 KčZemě původu: ČR
(obsahovaly bakterie Salmonella Enteritidis)
Ostatní testované kuřecí čtvrtky bakterie salmonely neobsahovaly.
Doporučujeme
Vodňanské kuře (kuřecí horní zadní čtvrtky)
Výrobce: Vodňanská drůbež, a.s.
Zakoupeno: Globus
Cena/balení: 29,20 Kč
Země původu: ČR
Vodňanské kuře (kuřecí horní zadní čtvrtky)
Výrobce: Vodňanská drůbež, a.s.
Zakoupeno: Globus
Cena/balení: 29,20 Kč
Země původu: ČR
Řeznictví a uzenářství Karapetjan, s. r. o. (kuřecí čtvrtky)
Výrobce/prodejce: Řeznictví a uzenářství Karapetjan, s. r. o., Rádlo
Zakoupeno: Makro
Cena/balení: 173,28 Kč
Země původu: Polsko
Pořad A DOST! s kompletním hodnocením všech testovaných chlazených kuřecích čtvrtek si můžete přehrát kdykoli a kdekoli na internetové televizi Stream.cz: https://www.televizeseznam.cz/video/adost/obsahuji-kurata-antibiotika-hormony-pridanou-vodu-a-salmonellu-provedli-jsme-velke-nezavisle-testy-63943521?dop_ab=18&dop_source_zone_id=1&dop_req_id=g1cy7WRviuX-201907291837&utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=bo