Čas letí jako bláznivý, přehoupli jsme se přes jarní dny a už tu máme krásné letní počasí, které přímo láká k dlouhým procházkám po lese. Příjemně se protáhneme, utužíme tělo, nadechneme čerstvého vzduchu, vyčistíme si hlavu a při troše štěstí si přineseme domů úlovky v podobě hub.
Houbový čas
Eliška
Červeňová,
kuchařka
Nasbírat plné košíky je sice umění, ale jak je potom zpracovat, kdy a jak konzumovat, jakou zvolit tepelnou úpravu? O tom všem bude dnešní článek.
Jaké houby nesbírat?
-
Nikdy nesbíráme houby, které stoprocentně neznáme!
-
Určitě se vyhýbáme rozmoklým, rozměklým, plesnivým, červivým a přestárlým kusům.
-
Také nesbíráme u rušných silnic, houby tam nasávají těžké kovy.
Jaké houby nikdy nejíst?
-
opakovaně roztálé a zmražené,
-
zapařené, dochází k rozkladu bílkovin jako u masa (možné střevní potíže),