Vařit a pak sledovat, jak si pak malí strávníci pochutnávají na výsledném pokrmu, je velká radost. Děti mohou být hodně vybíravé, ale pokud jim jídlo chutná, dají to upřímně najevo. Rády zkouší a ochutnávají, dokud jim do toho nevstoupí překážka v podobě alergie nebo intolerance, to se strava musí promýšlet a z požitku je hledání potenciálního nebezpečí.
Intolerance laktózy a alergie na bílkovinu kravského mléka v rámci školní jídelny
Mgr.
Martina
Cienciala
předškolní a volnočasový pedagog, wellness specialista, aktuálně na mateřské dovolené, "Psychická, fyzická a sociální pohoda je to, co v dnešní uspěchané době velmi chybí, proto se v rámci praxí a práce snažím tuto definici wellness naplňovat."
Mezi potravinové alergie patří nejčastěji alergie na mořské plody, sóju, ryby, vlašské ořechy, vejce a kravské mléko. Jedná se o omezení, které vzniká poruchou imunity, kdy imunitní systém začne reagovat nap