Letní balkánský salát s kuřecím masem
Zařízení školního stravování Aš, Dlouhá 2618
I------------------------------------------------I-------------------I I Potravina I norma pro dospělé I I------------------------------------------------I-------------------I I kuřecí prsa I 1 000 g I I------------------------------------------------I-------------------I I olej I 200 ml I I------------------------------------------------I-------------------I I balkánský sýr I 1 000 g I I------------------------------------------------I-------------------I I cibule I 130 g I I------------------------------------------------I-------------------I I sušená rajčata naložená v olivovém oleji s I 150 g I I bazalkou I I I------------------------------------------------I-------------------I I červená kapie I 200 g I I------------------------------------------------I-------------------I I slovenská paprika I 200 g I I------------------------------------------------I-------------------I I dýňové semínko I 100 g I I------------------------------------------------I-------------------I I francouzský dressing I 75 ml I I------------------------------------------------I-------------------I I sůl, pepř I I I------------------------------------------------I-------------------I I olivy krájené I 100 g I I------------------------------------------------I-------------------I I česnek I dle chuti I I------------------------------------------------I-------------------I I bagetka I 2 ks I I------------------------------------------------I-------------------I
Technologický postup:
Balkánský sýr nakrájíme na kostičky, přidáme nakrájené papriky na proužky, pokrájená sušená rajčata, cibulku na proužky, olivy, dýňové semínko, česnek a okořeníme. Vmícháme dressing. Salát podáváme s grilovaným kuřecím řízkem a bagetkami.
