Ne nadarmo naši předkové hojně pěstovali a také konzumovali česnek a cibuli. Moc dobře věděli o jejich blahodárných účincích pro náš organismus. Hodně se používá i v lidovém léčitelství a v neposlední řadě se bez nich neobejde nejen česká kuchyně.
Před cibulí smekni, před česnekem klekni
Eliška
Červeňová
kuchařka
CIBULE
-
snižuje riziko astmatického záchvatu;
-
má protinádorové účinky, snižuje pravděpodobnost vzniku karcinomu žaludku, jater a tlustého střeva;
-
má antibiotické účinky, podněcuje pocení;
-
pravidelná konzumace zvyšuje obranyschopnost organismu;
-
šťáva smíchaná s medem ulehčuje odkašlávání při nachlazení;
-
při alergické rýmě působí protizánětlivě;
-
obsažený zinek pomáhá při popáleninách;
-
posiluje mužskou potenci;
-
působí močopudně, pomáhá při zánětech močových cest;
-