Tropické ovoce nám přibližuje exotické kraje, roste v tropech a subtropech. Jedná se o plody, které nás lákají svou barevností, vůní, chutí nebo svým tvarem. Obsahují velké množství vitamínů a minerálních látek. V dnešní době jsou běžně dostupné téměř u každého obchodníka v dobré kvalitě. Pojďme si tedy popsat nejznámější druhy, ze kterých si můžeme připravit i něco dobrého.
Tropické ovoce
Eliška
Červeňová,
kuchařka
Rozdělení podle zpracování:
-
nejčastěji kupujeme ovoce čerstvé, tedy určené ke konzumaci v původním, syrovém stavu.
-
zpracováním rozumíme výrobky, jejichž charakteristickou složku tvoří ovoce a které byly upraveny konzervováním; patří sem:
a)
kompoty
b)
džemy, rosoly, povidla, klevely, ovocné protlaky, čatní
c)
ovocné mošty, nektary, džusy, smoothies
d)
sušené ovoce - stále častěji se používá sušení suchým mrazem
e)
kandované ovoce
f)
ovoce naložené v lihu
g)
mražené ovoce
h)
mražené ovocné dřeně