Výsledky třetí sady otázek dotazníkového šetření odboru školství Krajského úřadu Pardubického kraje

Vydáno: 27 minut čtení

Navazujeme na předchozí čísla Speciálu pro školní jídelny, kde jsme vám nabídli informace týkající se dotazníkového šetření odboru školství Krajského úřadu Pardubického kraje - úvodník, kompilaci dotazníkového šetření, první a druhou skupinu otázek.

Výsledky třetí sady otázek dotazníkového šetření odboru školství Krajského úřadu Pardubického kraje
"Manažerské vedení příspěvkové organizace - zařízení školního stravování"
Ing. Bc.
Vladimír
Štefančík
MBA
Odbor školství Krajského úřadu Pardubického kraje
V tomto čísle vám nabízíme výsledky třetí skupiny otázek týkajících se pojetí či vnímaní managementu respondenty dotazníkového šetření a okruhy otázek ohledně strategického managementu1) organizace.
Jedná se o následující okruh otázek:
-
Která z níže uvedených definic podle vašeho názoru nejlépe vystihuje pojem "management2)"?
-
Které z níže uvedených základních pojetí obsahu managementu je nejblíže vaší manažerské praxi?
-
Na kterých strategických dokumentech vaší organizace jste se z titulu vaší manažerské pozice měl/a možnost podílet?
-
Prosím definujte "Poslání3)" vaší organizace.
-
Uveďte, prosím, zdali
premisa
4) "Management rovná se podnikový (business) management" je dle vašeho názoru platná, či nikoliv.
-
Vyhodnoťte u sebe následující vlastnosti a dovednosti.
-
Co je nebo může být vaším přínosem pro organizaci?
Rozbor třetí sady otázek
Otázka č. 1
V rámci nabídnutých možností odpovědí na položenou otázku byla každá z odpovědí správná, žádná odpověď nebyla nesprávná či nevhodná. Jednalo se o zjištění vnímání a znalostí teorie managementu vrcholovými manažery příspěvkové organizace.
Která z níže uvedených definic podle vašeho názoru nejlépe vystihuje pojem „management“?
Prosím, vyberte jednu odpověď
respondenti
% podíl
- Management je soubor přístupů, názorů, doporučení a metod, které vedoucí pracovníci – manažeři užívají k zvládnutí specifických činností – manažerských funkcí, směřujících k dosažení soustavy cílů organizace.
Tzv.
„širší pojetí manažerských funkcí“
7
16,3
- Management je proces systematického plánování, rozhodování, organizování, vedení lidí a kontrolování, který směřuje k dosažení cílů organizace.
Tzv. „úzké pojetí manažerských funkcí“
30
69,8
- Management je ucelený soubor otevřených přístupů, názorů, zkušeností, doporučení a metod, které subjekty managementu užívají ke zvládnutí specifických činností – manažerských komponent a jejich vazeb, jež jsou nezbytné k dosažení cílů organizační jednotky, zájmové skupiny a jednotlivce.
Tzv. „systém managementu a manažerské komponenty“
5
11,6
- Management je vědou i uměním. Vědou v tom smyslu, že

Související dokumenty

Pracovní situace

Spotřební koš
Elektronická evidence tržeb (EET) ve školských zařízeních poskytujících školní stravování a ubytování
Novela vyhlášky o školním stravování
Tematická zpráva ČŠI 2017
Provozovatelé stravovacích služeb
Hygiena potravin a legislativa
Následky nedodržení zásad správné hygienické a výrobní praxe
Hygienické požadavky na pracovníka
Nákup potravin do školských stravovacích zařízení ve světle připravované
Podmínky vzniku pracovního poměru, BOZP, hygienické požadavky (v zařízení školního stravování)
Školní stravování „předškoláka“ – vymáhání úhrady a prominutí dluhu
Poskytování dietního stravování v MŠ
Záznamy o činnostech zpracování a školní jídelny
2022/2023: Činnosti školní jídelny v 1. pololetí školního roku
Objednávky pro zařízení školního stravování z hlediska zákona o registru smluv
Možnost opustit pracoviště během přestávky v práci
Poskytování školního stravování z pohledu zákazu diskriminace
Řízení zařízení školního stravování (školní jídelny, vývařovny, výdejny)
Školní stravování
Přihlašování ke stravování a odhlašování ze stravování

Poradna

Nárok na dotovanou stravu v době konání praxe
Povinnost plnění spotřebního koše v soukromé MŠ, pokud nepobíráme dotace na stravu
Školní stravování - plánovaná/neplánovaná nepřítomnost, nárok na dotovanou stravu
Ochranné pomůcky učitelky MŠ při stravování
Povinnost archivace dokumentů školní jídelny
Nevyzvednutý přeplatek stravného ve školní jídelně
Zbytkové obědy ve školní jídelně